Uiteindelijk moet je toch zelf beslissen

Yep, uiteindelijk moet je toch zelf beslissen. Hoe komt het dat veel mensen in deze tijd dat lastig vinden? In eerdere blogs heb ik geschreven over hoe je volgens mij keuzes kunt maken die bij je passen en waarom dat moeilijk kan zijn, bijvoorbeeld in dit blog.

Uiteindelijk moet je toch zelf beslissenTechnologie maakt het nog ingewikkelder

Een tijdje terug las ik nog een andere verklaring in een tijdschrift:

“Techniek en wetenschap, waarop we zo lang konden vertrouwen, bieden geen oplossing voor de grote problemen van onze tijd zoals terreurdreiging en klimaatverandering. Maar ook dichter bij huis, in het leven van alledag weet je vaak niet meer bij wie je terecht kunt als je voor een belangrijke beslissing staat of vastloopt op je werk.

We leven nu eenmaal in een individualistische tijd, waarin je vooral op jezelf bent aangewezen in je zoektocht naar een geslaagd leven. Dan komt het aan op een diep vertrouwen in jezelf, het dicht bij jezelf leven en luisteren naar je eigen stem. Dat is moeilijk in het hectische leven van alledag en technologie maakt het allemaal nog extra ingewikkeld. Je wordt makkelijk verleid in de online (schijn)wereld waardoor je langzaam vervreemd kunt raken van je eigenheid. Dat maakt het moeilijker om de inschatting te maken of je iets kunt of niet.” (1)

Ruis op de lijn met je intuïtie

Door de rol die techniek en je digitale identiteit inneemt in ons dagelijks leven, wordt het lastiger om goed naar jezelf te luisteren. Je neemt er minder tijd voor en er zijn zoveel meer dingen die om je aandacht vragen, dat je intuïtie het moeilijk heeft om aandacht op te eisen tussen alle andere prikkels en verleidingen waar je mee te maken hebt.

Hoe is dat voor jou?

Hoe ervaar jij dat? Voel je je verloren in de digitale wereld en daardoor ook in “de echte” wereld en je eigen belevingswereld? Hoe vind jij de balans tussen die 2 werelden? Heb je tips en anderen die met meer gemak die balans zouden willen vinden?

Ik ben benieuwd en hoor het graag in een reactie!

Wil je keuzes maken die bij je passen?

Ik vertel je graag hoe ik je daarbij kan helpen. Neem contact met me op, bijvoorbeeld via info@luckylil.nl.

(1) Barbara van der Steen in Happinez nummer 1-2017

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin