Kies je gezelschap met zorg

LuckyLil keuzes maken die bij je passen

Minder energie in de herfst

Het is volop herfst. De dagen worden korter en ik heb minder energie om te doen wat ik wil doen. Ik voel me sneller moe en merk dat een lagere versnelling nodig is om de dagen goed door te komen, zeker nu de wintertijd net is ingegaan. Het duurt even voor ik een nieuw evenwicht heb gevonden dat beter past bij de energie die ik heb te besteden.

In welk gezelschap krijg ik energie?

In deze tijd is mijn beste gezelschap ikzelf en de mensen die het allerdichtste bij me staan. Om energie over te houden of wat bij te tanken beperk ik andere contacten. Want die kosten me energie. Hoe plezierig ze ook zijn en hoe gezellig en fijn ik ze ook vind, ik heb er nu even de energie niet voor.

Een manier om goed voor jezelf te zorgen

Het geldt het hele jaar door, maar in de herfst al helemaal: het is nodig dat ik goed voor mezelf zorg. Daarom kies ik zorgvuldig met wie ik mijn tijd doorbreng. Zo besteed ik mijn tijd en energie zo goed mogelijk. Goed voor mezelf en de mensen die me dierbaar zijn.

“Your time and energy are among your most precious and important assets. Therefore it’s extremely important to make wise and well-thought-out choices about who you spend your time with. (…)

This strategy has the potential to have a major influence on the quality of your life. The people around you, particularly those you choose to spend time with, have a great deal of influence on your attitude and state of well-being.

If you choose to keep good company, your life will be easier and far less stressful. (1)

Hoe is dat voor jou?

Hoe ervaar jij de herfst en de tijd en de energie die je hebt in deze tijd?

Herken je wat ik in dit blog beschrijf? Wat gebeurt er met jou als je met anderen bent? En hoe kies jij met wie je tijd wilt doorbrengen?

Heb je tips voor mij en anderen over hoe je hiermee om kunt gaan? Wat werkt voor jou?

Ik ben benieuwd en hoor het graag in een reactie!

Wil je keuzes maken die bij je passen?

Ik vertel je graag hoe ik je daarbij kan helpen. Neem contact met me op, bijvoorbeeld via info@luckylil.nl.

 

(1) p.64-66 Don’t sweat the small stuff with your family Richard Carlson

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *