Rust… waar wacht je nog op?

Wandeling Bewuster Kiezen“The first step in becoming calmer yourself is to acknowledge this goal as a priority in your life. Instead of waiting for others to step forward and blaming them for the chaos in your home, make the decision to have peace as your top priority – decide it’s a goal worth striving toward. (…)

I think you’ll discover that when peace is your primary goal most everything else will fall into place and will be much easier to deal with. In addition, you’ll be setting the stage for others to live a more peaceful life, which, in turn, further reduces the chaos you must live with.

Becoming more peaceful might not happen overnight, but it is certainly a goal worth striving for. Beginning now, you can make choices that lead you in this direction. (1)

Verbonden met anderen en met mezelf

Het viel me de afgelopen tijd zwaar om vol te houden, consequent te blijven kiezen voor mijn eigen welzijn en rust. Het is ook fijn om mee te gaan in de waan van de dag, de rush van de haast en de drukte en me verbonden te voelen met anderen die wel varen bij dat tempo en de race. Misschien hou ik het dit keer wel vol? Misschien stel ik me toch aan?

Mijn lijf trekt vanzelf aan de rem, dat blijkt ook dit keer weer een kwestie van tijd. De vermoeidheid slaat toe en ik kan even niet meer. En dan weer rustig aan doen om een evenwicht te vinden waar ik me goed bij voel. Waarin ik weer de verbinding met mezelf kan voelen. En van daaruit ook weer met de mensen om me heen.

Hoe is dat voor jou?

Herken je dit? Hoe werkt dat bij jou? Heb je tips voor mij en anderen over hoe ik hiermee om kan gaan? Wat zijn jouw ervaringen?

Ik ben benieuwd en hoor het graag, bijvoorbeeld in een reactie op dit bericht. Dankjewel alvast!

Wil je keuzes maken die bij je passen?

Ik vertel je graag hoe ik je daarbij kan helpen. Neem contact met me op, bijvoorbeeld via info@luckylil.nl.

(1) P. 233 Don’t Sweat The Small Stuff with Your Family, Simple Ways to Keep Daily Responsibilities and Household Chaos from Taking Over Your Life Richard Carlson, Ph. D.

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *