Maak je eigen keuzes

LuckyLil coaching maak je eigen keuzes

De donkere dagen van januari zijn voorbij. Ik kom langzaam uit de winter gekropen. Er hangt iets nieuws in de lucht…

Hoe kan ik mensen die het verzorgen van kinderen combineren met een baan of een eigen bedrijf helpen? Hoe kan het maken van keuzes die bij je passen, helpen bij het vinden van balans in wat je wilt en doet in je dagelijks leven, vooral als dat zo veel en zo gevarieerd is?

Ik lees, wandel en praat met mensen. Een buurvrouw, ook moeder en docente op een middelbare school, leende me haar exemplaar van het boek van Claudia de Breij (1), wat haar inspireerde. Ik ontdekte weer dat ik in goed gezelschap ben:

Je moet gewoon je eigen keuzes maken. Altijd. Trek je niks aan van wat een ander het beste vindt voor jou. – Willeke Alberti

Heeft Willeke dan geen keuze gemaakt in haar carrière waarvan ze achteraf dacht: dat had ik niet moeten doen? , vraag ik haar verbaasd. ‘Nee,’ zegt ze. ‘Ik maak altijd hele goeie keuzes.’

Ingaan tegen wat je ouders je adviseren, je eigen beslissingen nemen, dat is nogal een dingetje. Toen ik na 2 jaar doelloos gehang op de universiteit stopte met studeren zei mijn moeder: hier krijg je spijt van Claudia. Dat klinkt misschien niet heel indrukwekkend, maar als mijn moeder dat zegt komt het zo’n beetje over als wanneer de oude tovenaar Gandalf in The Lord of the Rings tegen dat monster spreekt: ‘You shall not pass!’. Een uitspraak die je niet tegenspreekt, zeg maar. Toch stopte ik met studeren, ging werken en daar heb ik, tot op de dag vandaag, nog nooit een seconde spijt van gehad.

Je moet je nooit laten leiden door wat anderen van je verwachten.” – Anne-Wil Blankers

(Dus lieve vrouwen en mannen die bang zijn dat mensen je niet meer aardig zullen vinden als je je eigen keuzes maakt: Anne-Wil en Willeke doen het ook! En iedereen vindt hen aardig!)

Kortom, maak je eigen keuzes.(1)

Hoe is dat voor jou?

Wat is (of was) voor jou de grootste uitdaging als verzorger die ook werkt? Wat vind (of vond) jij het moeilijkste?

Maak jij je eigen keuzes? Hoe werkt dat bij jou? Wat zit je in de weg?

Laat een reactie achter, ik ben benieuwd!

Wil je keuzes maken die bij je passen?

Ik vertel je graag hoe ik je daarbij van dienst kan zijn. Neem contact met me op, bijvoorbeeld via info@luckylil.nl.

(1) p.135-137 Claudia de Breij Neem een geit – leven voor gevorderden

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *