Kiezen wat je doet. Dat is wie je bent.

Weet je nog, de eindejaarsconference van Claudia de Breij afgelopen Oudjaarsavond? Toen hadden we nog geen idee van wat ons in 2020 te wachten stond. Ik genoot enorm van haar terugblik op 2019.

Een tijdje terug las ik een van haar boeken en het volgende citaat daaruit deel ik hier graag met je, ook in deze bijzondere tijd:

Kortom, je kunt niet veranderen wie je bent, maar wel kiezen wat je doet – en dat is dan ook wie je bent. Als ik vanavond een fles wijn leegdrink en een pakje Marlboro lights wegpaf, ben ik een beetje anders dan wanneer ik na de quinoa salade nog een rondje ga wandelen. Als ik altijd aan de ander vraag ‘hoe is het met jou?’ en het antwoord daadwerkelijk afwacht, ben ik een aardiger iemand dan wanneer ik dat niet doe.

Je moet jezelf accepteren zoals je bent, zeggen ze. Maar ik zou zeggen: alleen die eigenschappen die je zelf acceptabel vindt. Voor de rest: doe er iets aan.” (1)

Hoe voelt deze uitdaging voor jou?

Zin om er iets aan te doen?

Laten we samen kijken hoe ik je daarbij van dienst kan zijn, op afstand en passend bij wat jij wilt, kunt en nodig hebt op dit moment.

Neem jij contact met mij op? info@luckylil.nl

(1) p.110 Claudia de Breij Neem een geit – leven voor gevorderden

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *