Profiel LuckyLil

Mijn naam is Lilian Leeuwenburgh-Stolwijk.

Ik ben 50 jaar en woon in Voorschoten, samen met mijn man Michiel en onze kinderen Chris (15) en Otto (11).

Ik hou van lezen, muziek, zingen, lekker eten (geen vlees of vis) en wandelen (ommetjes!), ook om fit en in balans te blijven.  Ik leef zo bewust mogelijk, zo dicht bij mijn natuur als ik kan en zoveel mogelijk in harmonie met mijn omgeving.

Ik ben een nieuwsgierige optimist. Ik leer graag met en van anderen of door een goed boek te lezen.

Naast ons huishouden, het ouderschap en mijn werk als coach, werk ik met plezier als Expert Educatie voor ProDemos.

Ik ben opgegroeid in Bodegraven als “(klein)dochter van de fietsenmaker”. Ik ben het oudste kind van 2 Nederlandse, rooms-katholieke ouders, met een broer en een zus.

Sinds mijn 18e beschouw ik mezelf niet meer als gelovig of lid van een kerkgemeenschap. Ik voel me wel aangetrokken tot de antroposofie, het humanisme en filosofie.

Ik was de eerste in mijn familie die aan een universiteit ging studeren en ging op mijn 19e in Leiden op kamers wonen. Daar heb ik uiteindelijk 17 jaar gewoond én mijn man Michiel leren kennen.

Ik help je keuzes maken die bij je passen

Sinds 2004 werk ik zelfstandig als coach.

Al snel ontdekte ik dat het maken van keuzes voor veel mensen lastig is, waardoor allerlei problemen kunnen ontstaan. Of, zoals Anselm Grün zegt:

De moed om te beslissen LuckyLil coaching“Ons dagelijks leven is vol keuzemomenten. Als je daar goed mee omgaat, bespaar je jezelf veel energie. Omgekeerd kunnen we het leven ook onnodig zwaar maken als we van elke beslissing een enorm probleem maken. Dat kost veel kracht en kan je zelfs uit je slaap houden.” (1)

Voor mij is het maken van keuzes de kern van het vormgeven aan je leven. Ik wens iedereen toe met gemak, plezier en lef keuzes te kunnen maken die bij je passen. Daar zet ik mij graag voor in.

Coachingsstijl

Als coach varieert mijn aanpak van een rustige, empathische, of humoristische stijl waarbij je op adem kunt komen tot confronterende technieken die je in beweging kunnen brengen.

Intuïtief stem ik af op wat nodig is. Daarbij gaat het uiteindelijk altijd om jouw welzijn en het resultaat dat we voor ogen hebben.

Ik werk met als basis betrokkenheid en vertrouwen in jouw weg om een manier te vinden hoe om te gaan met je coachingsvraag.

Evaluatie van Lilian als coach

Sandra: “Lilian is in staat om snel een omgeving te creëren waarin je je op je gemak voelt. Ze vraagt door, maar op een manier die niet veroordelend is. Ja, de vragen zijn soms ongemakkelijk en soms wil je ze liever niet beantwoorden, maar juist omdat duidelijk is dat zij alleen wil weten waarom je iets doet zonder hier een oordeel aan te hangen, voel je je niet bedreigd. Het doorvragen (en de juiste vragen stellen!) is ook gelijk de meerwaarde van een coachingstraject met Lilian ten opzichte van kletsen met vrienden en vriendinnen, die toch vaak jouw kant kiezen en niet doorvragen waarom iets gebeurd.”

Op mijn profiel op LinkedIn staan aanbevelingen.

Methoden en technieken

Ik maak waar nodig en passend gebruik van:

 • mijn zintuigen;
 • verbale en non-verbale communicatie;
 • gesprekstechnieken (zowel geven als ontvangen en de bijbehorende feedback);
 • technieken voor natuur- en wandelcoaching;
 • de Toolkit van de School voor Coaching (coaching en conflicthantering);
 • NLP-technieken;
 • systemisch werken (bijvoorbeeld organisatie- en familieopstellingen);
 • narratieve technieken (de kracht van metaforen en verhalen);
 • associatieve technieken (werken met het onbewuste, bijvoorbeeld met behulp van afbeeldingen);
 • fysieke (ontspannings)oefeningen (geïnspireerd door Qi Gong en Aikido);
 • Holding Space (geïnspireerd door het werk van Heather Plett);
 • huiswerkopdrachten.

Contact

Neem contact op (info@luckylil.nl) voor meer informatie over hoe ik jou kan helpen keuzes te maken die bij je passen.

(1) Anselm Grün in De moed om te beslissen.

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin