Het devies is dus: kies!

1001004005773555b“Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat ‘niet kiezen’ het minst gelukkig maakt. Of mensen nu voor grote of kleine keuzes werden gesteld, of ze nu met weinig of juist onnoemelijk veel opties werden geconfronteerd, uiteindelijk voelen de ‘kiezers’ zich vrijer, en meer autonoom dan de ‘niet-kiezers’. Zelfs als de kiezers een ogenschijnlijk ‘foute’ keuze hadden gemaakt.

Het devies is dus: kies! Wanneer je verslaafd bent aan ‘alles willen’ kun je kiezen vergemakkelijken door voor jezelf prioriteitenlijsten te maken en je werkelijke drijfveren te benoemen (Wat vind ik nu echt belangrijk in het leven?). Daarnaast kun je proberen om actief het aantal opties inĀ  je leven te beperken. Juich het toe als je eens niets te kiezen hebt, wees blij wanneer je voor een voldongen feit wordt gesteld en ga niet bij elke keuze automatisch op zoek naar alternatieven.“(1)

Hoe is dat voor jou? Ik ben benieuwd naar je reactie.

Wil je keuzes maken die bij je passen? Ik vertel je graag hoe ik je daarbij kan helpen: info@luckylil.nl.

(1) p.47 Het dertigersdilemma – Nienke Wijnants

 

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.