Kapitein met een kompas

IMG_20160507_111649“Authenticiteit speelt een grote rol bij het maken van keuzes. Zij die authentiek zijn hebben minder last van keuzestress. Wanneer je authentiek bent, je eigen set normen en waarden hebt en je bewust bent van de vrijheid die je hebt om je eigen (creatieve) identiteit te uiten, dan zijn de keuzes die je maakt slechts een verlengstuk van deze identiteit. Het is makkelijk om keuzes te maken voor een bepaalde baan, voor het verbreken van een relatie of het vol overtuiging ‘beginnen’ aan kinderen als je zeker bent van het feit dat dít is wat jij zelf wilt.”

“Wanneer we authentiek zijn weten we zie we zijn en waar we naartoe willen. Authenticiteit is ons interne kompas. Wanneer we daarnaast ook autonoom kunnen handelen zijn we pas echt kapitein op ons eigen schip. Om te komen waar we willen zijn moeten we immers ook de vrijheid hebben om te sturen en zelf de belangrijke beslissingen te nemen. ” (1)

Hoe is dat voor jou? Ik ben benieuwd naar je reactie.

Wil je keuzes maken die bij je passen? Ik vertel je graag hoe ik je daarbij kan helpen: info@luckylil.nl.

 

(1) p.223-225 Het dertigersdilemma Nienke Wijnants

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin