Een beetje van mezelf en een beetje van…

(Bijna) Vakantie!!!

Je verplichtingen in het dagelijks leven gaan misschien na de zomer weer verder, denk aan school, sport of werk. Een tijd van ontspanning of misschien juist inspanning. Van op reis gaan en/of thuis blijven. Alleen of met anderen.

Wij hebben ontdekt dat we ook op vakantie tijd voor onszelf nodig hebben. Minstens 1x ondernemen we iets alleen, mogelijk gemaakt door de ander die dan alleen tijd met onze kinderen doorbrengt. Ik ga meestal ’s ochtends vroeg wandelen, ergens koffie drinken of lunchen en meld me dan in de loop van de middag weer. Heerlijk opgefrist, met ervaringen opgedaan die ik graag alleen wilde opdoen, met zo min mogelijke schuldgevoel en klaar om weer in de dynamiek van ons gezin mee te draaien.

Jouw innerlijke verlangens

“Je volledig losmaken van invloeden van buitenaf kan niet, maar het is zaak jezelf niet te afhankelijk te maken van lof en blaam en niet te handelen om ertoe te doen of ergens bij te horen, maar je keuzes te laten voortkomen uit iets diepers. Zo vind je de vrijheid om te zoeken naar waar je mee samenvalt en jezelf te ontplooien in een richting die jou goeddunkt. Dat betekent geen egocentrisch ‘lekker jezelf zijn’, maar de moed vinden te kiezen voor jouw innerlijke verlangens, zo zuiver en puur mogelijk.” (1)

Hoe is dat voor jou?

Waar heb jij behoefte aan in deze vakantietijd? En hoe ga je daarmee om als je tijd met anderen doorbrengt?

Ik wens je een mooie zomer en veel succes met het – ook in deze tijd – maken van keuzes die bij je passen!

Wil je keuzes maken die bij je passen?

Ik vertel je graag hoe ik je daarbij van dienst kan zijn. Neem contact met me op, bijvoorbeeld via info@luckylil.nl.

 

(1) p. 70 Arthur Japin in “Wijze Mannen” – Susan Smit

 

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin