Keuzedoula

De laatste tijd heb ik me verdiept in doula‘s. Ik weet niet meer wat de aanleiding was (dat heb ik wel vaker) maar ik wilde meer weten over wat een doula doet en wat je eraan kunt hebben. Toevallig is ons jongste kind net jarig geweest en nu hij 9 jaar is, zijn we toch echt wel uit de kleine kinderen. Waarom dan die nieuwsgierigheid naar doula’s?

Doula’s zijn van oudsher meestal vrouwen die andere vrouwen en hun naasten ondersteunen als ze zwanger zijn, bevallen en in de periode vlak na de bevalling (met herstellen en borstvoeding en dergelijke). Vroeger waren het vooral oude, wijze en ervaren vrouwen die in hun gemeenschap de jonge vrouwen hielpen en bijstonden bij het moeder-worden.

Tegenwoordig is het een beroep. Vooral in de VS wordt het steeds gebruikelijker om naast je verloskundige een doula in te schakelen. Naast de medische professionals, die toch vooral met de fysieke en medische kant van zwanger zijn, bevallen en borstvoeding geven bezig zijn, is een doula iemand die jou en je naasten bijstaat en aan wie je je vragen kunt stellen in deze bijzondere periode. Een professional op het gebied van kinderen krijgen, die vakkundig is op alle andere vlakken naast het medische vlak. Speciaal voor jou. Je zou er bijna zwanger voor willen worden…

Ik ontdekte dat ik me als coach verwant voel aan een doula. In een periode van twijfel, verandering of als je een knoop hebt door te hakken, dan kan ik je bijstaan. Ik luister naar je, ondersteun je en geef je waar je wilt tips en suggesties. Ik zoek met jou uit wat je nodig hebt om zo’n periode goed door te komen op een manier die bij jou past. Help je waar ik kan en waar jij wilt. Niet als medicus of therapeut, maar als professional op het gebied van keuzes maken en uitzoeken en ontdekken wat bij jou past. Als een keuzedoula.

We maken een bijzondere tijd door.

Heb je zin en tijd om daarin rust en ruimte voor jezelf te creƫren? En kun je daarbij wel een handje hulp gebruiken? Of iemand die vooral naar je luistert en je bijstaat in wat je doormaakt?

Ik ben er voor je.

Wil je keuzes maken die bij je passen?

Laten we samen kijken hoe ik je daarbij van dienst kan zijn, op afstand en passend bij wat jij wilt, kunt en nodig hebt op dit moment.

Neem jij contact met mij op? info@luckylil.nl

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin