Leren te kiezen

Iedereen vindt het geluk op zijn eigen wijze en naar aanleiding van zijn eigen lessen. De antwoorden die het leven geeft, zijn gewoonlijk eenvoudig. Patricia, een aardige vrouw van halverwege de tachtig, zei het ’t best. Ze scheen tevreden te zijn met het leven, was een voorbeeld van geluk. Op een dag vroeg iemand haar: ‘Bent u werkelijk zo gelukkig als u lijkt?’

Ze glimlachte en zei:’Ik heb een goed leven gehad, dat maakt me gelukkig. Ik heb jaren geleden geleerd om dingen in het leven te kiezen waarover ik me goed kan voelen en die lang meegaan. Ik weet dat dit eenvoudig klinkt, maar zo is het leven. Er doen zich zo veel situaties voor. Als ik ze eerder had ondervonden, zou ik hebben geweten hoe ik me er later over zou voelen, goed of slecht. Ik leerde het goede te kiezen. Als ik een situatie niet eerder had ondervonden, stelde ik me voor hoe ik me er naderhand, als ik een keuze gemaakt had, over zou voelen. Als ik ongelukkig was, besefte ik vaak dat ik op het punt stond een keuze te maken waardoor ik me later nog slechter zou voelen. Ik leerde uiteindelijk de keuzes te maken die me hielpen me goed te voelen over het leven. Maak de keuzes waardoor je je goed gaat voelen over wie je bent, waardoor anderen zich goed gaan voelen, waar je trots op bent en die duurzaam zijn. Dan kies je voor liefde, leven en geluk. Zo eenvoudig is het.'” (1)

Wil je keuzes maken die bij je passen?

Laten we samen kijken hoe ik je daarbij van dienst kan zijn, op afstand en passend bij wat jij wilt, kunt en nodig hebt op dit moment.

Neem jij contact met mij op? info@luckylil.nl

PWYW

Is je portemonnee anders dan anders gevuld? Misschien zelfs leeg?… Tegelijkertijd kan dit juist het moment zijn waarop ik iets voor je kan doen.

Daarom werk ik tot de zomer van 2021 met Waardebepaling Achteraf (of Pay What You Want (PWYW)). De kosten van mijn dienstverlening zijn wat jij kunt missen en wat het waard is voor jou.

(1) p.214 Levenslessen – Over het leven en de dood Elisabeth Kübler-Ross & David Kessler

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *