Verandering en WEERSTAND

Waarschijnlijk ga ik minder naar de kapper dan de meeste mensen. Gelukkig heb ik haar waarbij dat kan. En als ik ga, is het telkens een feestje. Ik heb een fijne kapper die goed weet wat mijn haar nodig heeft. En wat ik nodig heb.

Vlak van tevoren zie ik mezelf in de spiegel en denk meestal: “Ach, het zit toch goed. Ik hoop maar dat het weer goed gaat, anders duurt het weer zo’n tijd voor ik aan mijn eigen spiegelbeeld gewend ben.”

Foto: voor de kapper

Stiekem ben ik best conservatief: ik ben van nature geen liefhebber van veranderingen. Van iets nieuws kan ik veel energie krijgen, maar de meeste dingen mogen van mij blijven zoals ze zijn, zeker als het goed werkt en ik eraan gewend ben.

Het schijnt natuurlijk te zijn. En persoonlijk. Of je goed met veranderingen kunt omgaan of niet. Gisteren, onderweg naar de kapper, bedacht ik me dat. En dat zoiets simpels als naar de kapper gaan al daardoor beïnvloed wordt.

Na een uur stond ik heel tevreden weer buiten. Was ik maar eerder gegaan! Heerlijk. Gelukkig. Maar daarvoor heb ik eerst door die weerstand te gaan.

Foto: na de kapper

Herken je dit? Voel jij ook weerstand tegen veranderingen? Hak je de knoop niet door, omdat je opziet tegen dat het dan anders wordt?

Ik kwam laatst deze handige 7 tips om keuzestress te verminderen tegen in het tijdschrift Flow. Misschien heb je daar iets aan?

Wil je het wat grondiger aanpakken? Ik help je graag, bijvoorbeeld met de knoop doorhakken. Of op een andere manier die beter bij jou past. Met plezier! Wees welkom.

Wil je keuzes maken die bij je passen?

Ik vertel je graag hoe ik je daarbij kan helpen.

Neem contact met me op, bijvoorbeeld via info@luckylil.nl.

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin